Bemutatkozás
Camelot Mozgássárült Fiatalok Győri Egyesületének logója

"CAMELOT" Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesülete

Bankszámlaszám: UniCredit Bank Hungary Zrt.: 10918001-00000020-63520002
Magyar honlap English - HomePage Deutsch - HomePage
Magyar   English   Deutsch

2002. tavaszán
egy akkor a húszas, harmincas éveikben járó, ambíciózus mozgássérült fiatalokból álló baráti körben merült fel az ötlet, hogy jó lenne összefogni a fiatalokat. Az a felismerés vezetett minket, hogy több olyan sorstársat is ismertünk, akik lehetőség hiányában otthon unatkozva, céltalanul töltötték idejüket.

Arra gondoltunk, jó lenne közös találkozókat, kirándulásokat szervezni, táplálva bennük azt az érzést, hogy mi is hasznos tagjai lehetünk a társadalomnak.

Gyorsan terjedt a hír, így egyre többen csatlakoztak csapatunkhoz. Eljártunk szalonnát sütni a Duna-partra vagy egyszerűen csak beültünk valahova fagyizni, beszélgetni. A beszélgetések során egyre jobban megismertük egymást, közös problémáinkat. Kiderült, szükség van arra, hogy megosszuk egymással tapasztalatainkat, információinkat.

Voltak ötleteink, terveink. Ezek megvalósításához azonban szükségünk volt egy akadálymentes helyre, ahova be tudunk jutni, valamint irodai eszközökre. Azt is beláttuk, hogy programjaink megvalósításához anyagi támogatásra is szükségünk van, melyekhez pályázatok útján tudunk jutni. Ehhez az egyesületi formát találtuk megfelelőnek.

Dr. Báthy Andrásné Györgyi a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-dunántúli régiótitkára az első kérésünkre mellénk állt és rendelkezésünkre bocsátott egy irodát, ahonnan intézni tudjuk hivatalos ügyeinket (telefon, internet, fénymásolás, stb.). A mai napig is ez az iroda ad otthont egyesületünknek, itt tudunk tagjainkkal hetente találkozni, így télen sem kell lemondanunk arról, hogy találkozzunk egymással.

Az egyesület nevének kiválasztásakor azt tudtuk; nem szeretnénk olyan nevet, amelynek hallatán az jut rögtön az ember eszébe, hogy mi valamilyen szempontból hátrányos helyzetűek vagyunk. Éppen ellenkezőleg; motiváltságunkat, lelkesedésünket szerettük volna kifejezni. Így Arthur-király legendájából a Camelot nevet választottuk, mert:

"Camelot igazi varázsa épp abban rejlik, amit képvisel. Olyan hely ez, ahol egyetértés uralkodik, a becsület és bátorság a legfőbb erény, ahol az erős megvédi a gyengét".

 

"CAMELOT" Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesülete, 9021 Győr, Amadé László u. 1., adószám: 18980251-1-08

e-mail: info@camelotgyor.hu és gyor.camelot@gmail.com